donderdag 17 maart 2016

Cruisebestemmingen trekken minder Belgische reizigers

Het voorbije jaar hebben 65.000 Belgische toeristen voor een cruisevakantie geopteerd. Dat betekende een daling met ongeveer 10 procent tegenover het jaar voordien. Dat is gebleken uit cijfers van sectororganisatie Cruise Line International Association (CLIA).


Vastgesteld werd dat op alle bestemmingen een achteruitgang diende te worden opgetekend. De Middellandse Zee en Zwarte Zee blijven voor de Belgische cruisetoerist wel de belangrijkste bestemming, gevolgd door Scandinavië. Op de derde plaats staan Bermuda en de Caraïben.
De daling bij het Belgische cruisetoerisme gaat wel in tegen de Europese trend, waar een nieuw recordjaar kon worden gemeld.

Promotie


Het voorbije jaar kozen 33.000 Belgische toeristen voor een cruisevakantie in het gebied van de Middellandse Zee of de Zwarte Zee. Dat betekende een daling met 12 procent tegenover het jaar voordien.
© Aangeboden door Express.be
In Noord-Europa diende zelfs een achteruitgang met 30 procent tot ongeveer 12.000 reizigers te worden gemeld. Daarbij wordt wel opgemerkt dat Scandinavië grote promotie-inspanningen had gedaan om zich als een boeiende cruisebestemming te manifesteren.
Bij de cruises naar Bermuda en de Caraïben diende een achteruitgang met 10 procent tot 7.000 toeristen te worden geregistreerd.
Op Europees niveau boekte het cruisetoerisme een stijging met 3 procent tot een record van 6,59 miljoen reizigers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten