woensdag 4 november 2015

Op reis met uw golftas: tips van een pro

Het is natuurlijk fijn dat u als Flying Blue Golf deelnemer uw golftas gratis mee kunt nemen als u vliegt. Maar waar moet u op letten als u reist met uw eigen golfuitrusting? Deze nuttige tips voor onderweg en op de plaats van bestemming helpen u op weg. 

Koop een travel bag 

Schaf een goed passende travel bag aan. Ze zijn er in verschillende soorten en maten en ook materialen, dus neem uw huidige golftas (met clubs erin) mee naar de winkel. Een harde buitenkant (Hardcase travel cover) beschermt uw clubs uitstekend tijdens de reis en u zult er jaren plezier van hebben. Erg handig voor onderweg zijn de wieltjes aan de koffer.

Bespaar gewicht 

Heeft u een zwaardere tas voor op een trolley of een buggy? Denk dan aan het maximumgewicht van 23 kg voor ruimbagage. Enkele tips om gewicht te beperken: laat golfballen thuis, ze zijn zwaar en u kunt ze ter plaatse vaak voordelig aanschaffen. Kijk ook of u een paar clubs die u zelden gebruikt beter thuis kunt laten.
Als u op uw bestemming een trolley gaat huren, dan is het slim om zelf een bandje/touwtje mee te nemen om uw tas goed mee vast te maken. Trolleys die u huurt hebben dit meestal niet en als u op een helling loopt, kan uw tas van de trolley schuiven.
 

Zelf dragen

Wilt u uw golftas liever zelf dragen tijdens de vakantie? Dat is niet alleen sportief maar ook handig op heuvelachtige banen! Ook bespaart het u de kosten van het huren van een trolley. Er zijn tegenwoordig lichtgewicht golftassen op de markt die slechts 1 kg wegen. 

Overige uitrusting:

Zorg voor lichte en ruime golfschoenen en draag niet al te dunne sokken. Als u veel gaat lopen in een warm en/of vochtig klimaat, dan is de kans op blaren groot. Een doosje blarenpleisters in de bagage is dan ook echt een aanrader. Bent u van plan om iedere dag te gaan spelen, neem dan twee paar golfschoenen mee en wissel om de dag. Denk ook aan muggenspray, zonnebrand, pet of zonneklep en een korte broek of rok. 
Piet Hein Groenewoud is PGA Golf Professional 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten